WordRoom – vägen till cross platform med Xamarin och Azure

Att bygga ett onlinespel innebär många utmaningar, att bygga ett onlinespel cross platform innebär ännu fler utmaningar. Under TechDays kommer jag och Johan Karlsson att berätta om våra erfarenheter efter att vi byggde ordspelet WordRoom där vi använde Xamarin dels för att kunna använda C#, men främst för att kunna dela klientkod mellan alla plattformarna för att spara utvecklingstid och öka förvaltningsbarheten. Som backend använder vi en lösning hostad i Windows Azure, en lösning som är fullt skalbar för att kunna skalas både upp och ner beroende på hur belastningen ser ut.

Under vår session på TechDays kommer vi att fokusera på dessa områden

  • Hur man bygger en cross platform lösning för mobila enheter med hjälp av Xamarin
    Vi kommer att berätta varför vi valde Xamarin och vilken arkitektur vi använder för WordRoom för att kunna dela så mycket kod som möjligt mellan de olika plattformarna, vilken kod man kan dela och vilken kod som måste vara plattformsspecifik.
  • Vad man behöver tänka på för att bygga en skalbar backend med hjälp av Azure
    WordRoom använder flera olika tjänster i Azure. Vi kommer att berätta vilka vi använder och hur vi tänkte när vi byggde en arkitektur anpassad för att kunna utnyttja Azure optimalt.

 

WordRoom finns att ladda mer för Windows 8+, Windows Phone, iOS och Android.

  8/25/2014 - 4:10 PM